9 mars 2017

Vårfiske --> Flugbindning

Våren var på väg

Jag hade bundit upp några ledade streamers som jag ville pröva i Vättern. Så jag åkte ut till några av klipporna på västra sidan, där vinden var någorlunda snäll. Efter några ytliga hemtagningar av streamern. Så tänkte jag fiska lite djupare. Nytt kast och flugan fick sjunka en stund. Jag började så sakta att hala in den ledade streamern. Det tog tvärstann och bottennappet var ett faktum. Det var lönlöst att frigöra flugan. Tafsen gick av, och jag kände inte för att tackla om. Summa summarum blev det 5 kast på en ca 10 minuters fiske. Med andra ord tog det bra mycket längre tid att binda flugan än att hinna bli av med den.



Några dagar senare, var det tydligen dags att bli vinter. Minusgrader och snö. Det var inget annat än att krypa ihop intill bindstädet, och värma sig med en kopp kaffe. 

Drömperiod
De senaste nätterna har jag drömt mycket. Och en hel del har handlat om fiske. Senast var det tydligen fisketävling efter Lax. Det var många tävlande och vädret var gråkallt. Jag såg fiskare efter fiskare håva tiokiloslaxar. Jag hade begett mig till en avskild plats av sjön. Tävlingen började lida mot sitt slut och jag hade inte fått en fisk. Men så äntligen lyckades jag kroka en Lax. Det var då dags att mäta fiskarna inför tävlingsdomarna. Kontrollanten skakade på huvudet och utbrast: "Det här var inte bra". Det visade sig att min Lax som jag var så stolt över, mätte in på 21cm. Och jag förstod ingenting samtidigt som allas blickar vände sig mot mig... Och då vaknade jag!! Hemsk mardröm.

Flugbindning...

Bra torkställ för flugor 

Mest som en kul grej. Bör fiskas 6 juni!

Matukamonstret tyckte jag var ett passande namn på dessa icke så fagra ledade streamers





Avslutningsvis en ny fluga av sonen. Och hans namngivningar är alltid lika intressanta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar