22 maj 2015

Bäcköring på torrfluga, ny fluga: 5 cat caddis och resan till Karpathos

Bäcköring

Början av maj och dagsländorna började kläcka. Vid bäcken kläckte bäcksländor och en och annan nattslända och oliv dagslända visade sig. Jag hade sonen i babybjörnen, och kände att julmat och påskmat hade gjort sin inverkan på sonen. Han var inte lika lätt som förra årets fiske, och tur är väl det, att han äter och frodas. Jag och Johan gick direkt till favoritpoolen och började fiska. Efter en 5 - 10 kast hade jag krokat mina två första öringar för året, och de tog på egenbunden torrfluga. Öringarna högg bra under 1,5h som vi var där. Mycket av tiden gick dock åt till att äta och leka med lillkillen, vilket var mycket trevligt. Resultatet blev 3 landade öringar( 2st på oliv dagslända och en på gul klinkhammer) och 2st(alla på myrimitation) för Johan. En god stund vid vattnet.

Det verkade som de små öringarna var snabbare och aggressivare fram till flugan än de större. Johan lyckades efter en del mixtrande att kroka en öring av modellen större!

 
Johan är igång



Johan fiskar av lugnvattnet, där flera intresserade öringar stod


5 cat caddis

Nytt mönster, men i mångt och mycket samma variant som vanlig elk hair caddis. Skillnaden är hjorthår och framförallt dubbig från 5 olika katter. Idén kom mestadels då en av våra katter gick bort. Så denna fluga är en hyllning till katten Torsten och fyra andra goa katter (korten på Slajm och Ceridwen är tagna av Anthony Harvey):


Karpathos, inget fiske men en skön vecka i solen med familjen

Här kommer några bilder från semestern:


10 cm lång gräshoppa/syrsa

Tänk om man skulle behöva göra sådana stora gräshoppsimitationer till flugfisket, ve och fasa. Jag har fått öringar som varit mindre.


till vänster ser vi en vanlig myra. Till höger en Belgian bluemyra. Den myran hade säkerligen skrämt bort öringen










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar